Archief Gooi en Vechtstreek

Detail Archief

Detail Archief

BestandsnummerSAGV144
Archiefcategorie2.8 geloofsgemeenschappen e.d.
ArchieftitelArchief van de Gereformeerde Kerk Nieuw-Loosdrecht
PlaatsLoosdrecht
Datering1888-2015
Omvang3.25 m
ArchiefdienstStreekarchief Gooi en Vechtstreek te Hilversum
InventarisInventaris van het archief van de Gereformeerde Kerk Loosdrecht, 1888-2015.

 •  Verantwoording van de aanvulling
  • Met het oog op vaak wisselend bestuur en het ontbreken van een geschikte veilige opslagplaats is in het verleden gekozen voor opslag in een archiefbewaarplaats. De stukken van 1888 tlm 1984 zijn aangeboden aan het Utrechts Archief. Na de provinciale herindeling is dit deel overgebracht naar streekarchief Gooi en
   Vechtstreek onder nummer SAGV144.
   In dezelfde opzet is op 14 juni 2016 de periode 1985 tot en met 2015 overgebracht. Er was erg veel materiaal opgeslagen. Uitgaande van de richtlijnen voor verenigingen en stichtingen is een strenge selectie gemaakt. Alle stukken die ook elders worden opgeslagen, zijn verwijderd. Tevens zijn documenten als geboortekaartjes en dergelijke niet opgenomen, deze informatie is vermeld in de 'Mededelingenbladen' en in de notulen van de kerkenraadsvergaderingen. In totaal zijn 11 archiefdozen overgebracht, het betreft de inventarisnummers 74-99.

   De inventarisnummers 93 en 94 betreffen een samenwerkingsverband tussen de protestantse kerken van Loosdrecht en de kerk in het dorp Booszen in Duitsland nabij Frankfurt an der Oder. Het partnerschap is in 2006 beëindigd.

   Metaal is verwijderd en alles is zuurvrij verpakt.

 •  Hele toegang