Archief Gooi en Vechtstreek

Detail Archief

Detail Archief

BestandsnummerSAGV168.1
Archiefcategorie1.2.4 openbare werken en ruimtelijke ordening
ArchieftitelArchief dienst Publieke Werken Hilversum
PlaatsHilversum
Datering1885-1982
Omvang55.25 m
Overige opmerkingenDe tekeningen behorend bij de beschrijvingen zijn te vinden in T mappen aan het einde van het archief. (achter de aanvullingen)
ArchiefdienstStreekarchief Gooi en Vechtstreek te Hilversum
InventarisInventaris van het archief van de dienst Publieke Werken Hilversum, 1885-1982

 •  Verantwoording van de inventarisatie
  •  Aanvulling
   • Bij aanvang van de inventarisatie bestond de aanvulling uit 4,5 meter archief. Na inventarisatie en vernietiging is hier 3 meter van overgebleven. De aanvulling bestond voornamelijk uit dossiers over uitgifte in erfpacht, over uitvoering van en toezicht op bouwwerken en over werkgroepen waar de dienst Publieke Werken in vertegenwoordigd was. De dossiers inzake de werkgroepen konden vernietigd worden omdat deze elders al gearchiveerd waren. In totaal is er 1,5 meter vernietigd. In één van de dozen bleek zich een inventarisatielijst te bevinden van een groot aantal dossiers uit de aanvulling. Deze lijst werd echter pas aangetroffen nadat de meeste stukken al waren beschreven. De inventarisatielijst is gearchiveerd onder nummer SAGV168.1+2715.

    De erfpachtdossiers bevatten de originele akten van uitgifte in erfpacht en vaak ook vervolgcorrespondentie, met name kennisgevingen van overdracht van erfpacht. De besluiten tot uitgifte in erfpacht bevinden zich in SAGV020 Archief van het gemeentebestuur van Hilversum 1851-1939 en in SAGV160 Archief van het gemeentebestuur en van de secretarie van de gemeente Hilversum 1940-1989. Hier wordt naartoe verwezen. Sommige dossiers lopen door tot na 1982 (de einddatum van het archief), maar zijn toch hier ondergebracht omdat de oorspronkelijke akte voor 1982 verleden is.

    De aanvulling is verpakt in zuurvrij materiaal en ontdaan van plastic en metaal.

 •  Hele toegang