Archief Gooi en Vechtstreek

Detail Archief

Detail Archief

BestandsnummerSSAN027
Archiefcategorie2.9.2 families
ArchieftitelFamilie P. Brand (Bussum)
Plaats Bussum
Dateringc1916-c1960
Omvang2 m
Statusinventaris
Overige opmerkingenHet familiearchief bevat stukken van Paul Brand jr. (uitgever, overleden in 2009) en stukken van zijn vader P.A.M. (Paul) Brand sr. (uitgever, wethouder en raadslid in Bussum). Betreft de opeenvolgende uitgeverijen: de Katholieke Uitgeversmaatschappij vh. Paul Brand in Bussum (1916) en Uitgeverij en Drukkerij Paul Brand NV in Hilversum (1960).
Het Katholiek Documentatie Centrum (KDC) in Nijmegen beheert het archief van Uitgeverij Paul Brand 1908-1985.
ArchiefdienstGemeentearchief Gooise Meren en Huizen
InventarisPlaatsingslijst. Archief Familie P. Brand, Bussum, 1916-1960

  •  
    • Het familiearchief is een schenking van Paul Brand jr. (Bussum 18 mei 1921 - Xlendi 5 juli 2009). Het bevat stukken betreffende De Katholieke Uitgeversmaatschappij vh. Paul Brand in Bussum (1916), de Uitgeverij en Drukkerij Paul Brand NV in Hilversum (1960) en stukken betreffende wethouder en raadslid P.A.M. Brand sr. in Bussum.
      Paul Brand jr. werkte dertig jaar bij de Katholieke uitgeverij Paul Brand in Hilversum, die was opgericht door zijn vader Paul Brand sr. Daar ging hij in 1940 werken en werd hij eind jaren vijftig zelf directeur. In 1970 trad hij in dienst van Kluwer. Brand was dertien jaar lid van de Raad voor de Kunst en hij vervulde bestuursfuncties bij onder meer het Fonds voor de Letteren, de Anne Frank Stichting en de VPRO. Ook was Brand oprichter van het blad 'Concilium', een internationaal wetenschappelijk tijdschrift voor de theologie" .... en "het legendarische cultureel magazine Hollands Diep".
  •  Hele toegang