Archief Gooi en Vechtstreek

Detail Archief

Detail Archief

BestandsnummerSAGV289
Archiefcategorie2.4 instellingen van volksgezondheid
ArchieftitelArchief van de Stichting Kraamcentrum ’t Gooi en Omstreken en rechtsvoorgangers
PlaatsGooi en Vechtstreek
Datering1952-1981
Omvang0.12 m
Overige opmerkingenZie ook de archieven van de Stichting Kraamcentrum Het Groene Kruis Gooi-West en Vechtmond te Bussum (werkgebied: Blaricum, Bussum, Huizen, Muiden, Naarden en Weesp). en van de Stichting Centrum voor Kraamzorg in het Gooir “Het Oranje-Groene Kruis” te Bussum bij het Stads- en Streekarchief te Naarden.
ArchiefdienstStreekarchief Gooi en Vechtstreek te Hilversum
InventarisPlaatsingslijst van het archief vande Stichting Kraamcentrum ’t Gooi en Omstreken en rechtsvoorgangers 1952-1981.

  •  Inleiding
    • Het archief is verkregen als schenking op 14 januari 2013 van het Florene Nightingale Instituut, tezamen met archieven van andeere kruisverenigingen in het Gooi en de Vechtstreek. De archieven zijn in het bezit gekomen van de Federatie van Kruisverenigingen Gooi en Vechtstreek, als rechtsopvolger van de lokale en regionale kruisverenigingen en andere verenigingen op het terrein van de volksgezondheid.

      Een deel van archieven is overgdragen aan het Gemeentearchief Weesp en aan het Stads- en Streekarchief te Naarden, aangezien de betreffende verenigingen werkzaam warten in het werkgebied van die archiefdiensten.

      Kopieën, financiële bewijsstukken, stukken betreffende individuele personeelsleden zijn vernietigd.
  •  Hele toegang