Archief Gooi en Vechtstreek

Detail Archief

Detail Archief

BestandsnummerSAGV331
Archiefcategorie1.1c personeelsbeheer
ArchieftitelArchief van de Centrale Commissie van Overleg voor de Ambtenaren van de gemeente Hilversum
PlaatsHilversum
Datering1925-1935
Omvang0.12 m
ArchiefdienstStreekarchief Gooi en Vechtstreek te Hilversum
InventarisInventaris van het archief van de Centrale Commissie van Overleg voor de Ambtenaren van de gemeente Hilversum, 1925-1935.

 •  Geschiedenis van het archief
  • Het archief werd aangetroffen bij de aanvullingen op het archief van het Gemeentebestuur van Hilversum, 1851-1939 (SAGV020). Het Streekarchief Gooi en Vechtstreek heeft het archief van de Centrale Commissie van Overleg met de ambtenaren in beheer omdat de gemeente Hilversum het secretariaat voerde. Na de benoeming van de archivaris in 1984, nam het Streekarchief het archief in beheer, samen met de andere archieven die zich destijds in de archiefruimte van de gemeente Hilversum bevonden.

 •  Verantwoording voor de inventarisatie
  • Het archief loopt van 1925 tot 1935. Het begin van het archief valt samen met de eerste vergadering van de commissie in 1925. Het einde van het archief valt echter niet samen met de opheffing van de commissie. Maar opvallend is wel dat het einde van het archief samenloopt met het ontslag van de hoofdcommies-redacteur van de secretarie dr. Mr. E. van Bolhuis. Hij was secretaris van de commissie. Wellicht heeft men na zijn ontslag besloten om geen apart archief meer te vormen van de commissie maar de stukken onder te brengen in het archief van het gemeentebestuur Hilversum.

   Het archief was alfabetisch op onderwerp geordend in één map. Helaas is er geen index op de onderwerpen aangetroffen. Bij de inventarisatie is besloten de oude ordening te behouden vanwege de kleine omvang. Het archief bestaat uit slechts twee dossiers. In deze inleiding is te lezen met welke onderwerpen de commissie zich bezig hield. Dit zijn ook de onderwerpen die terugkomen in de stukken. Er is niets vernietigd uit het archief.

   De dossiers zijn zuurvrij verpakt en ontdaan van metaal.
    

 •  Aanwijzingen voor de gebruiker
  • Het archief is volledig openbaar. De stukken zijn in goede, dus toegankelijke staat.

   Het archief kan worden geciteerd als volgt: SAGV331 Archief van de Centrale Commissie van Overleg met de Ambtenaren, 1925-1935.
   Of verkort: SAGV331, met daarbij relevante inventarisnummers.
    

 •  Hele toegang